IPSC Slovensko IPSC Slovensko IPSC Slovensko IPSC Slovensko

Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby

Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby


Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby

Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby

BATHORY CUP 2016

Napísal: Zachar Ing. Bystrik    10. mája 2016
        Dňa 3.4 2016 sa v stredoeurópskom regióne otvorila prvým Lvl 3 IPSC pretekom BATHORY CUP 2016 sezóna IPSC streľby. Šlo o druhý ročník preteku, pod ktorý sa organizačne podpísala svojou prácou celá základňa Športovo streleckého klubu RDA. Registrácia prebehla duálne- cez shootingarea.eu a systémom MOS, ktorý na pretek pritiahol celkovo 196 pretekárov z 8 krajín. Prvý výstrel na strelnici RDA - malý kameňolom- v Čachticiach zaznel kúsok po 9:00.

Súťažilo sa v kategóriách a divíziách podľa pravidiel IPSC: Open Overall, Open Senior, Production Overall, Production Lady, Production Senior, Standard Overall, Standard Lady, Standard Senior.

Bohužiaľ v kategóriiách Production Supersenior a Standard Supersenior chýbal jeden strelec, aby naplnili pravidlami predpísaný minimálny počet strelcov. Pristúpilo sa preto k ich zlúčení s kategóriou Senior.

Strelcov preverilo 12 technicky náročných situácií, na ktorých ich čakala drevená konštrukcia a 14 technických zariadení: od kývačiek, húpačiek až po preklápačky a dvojkývačky. Pretek sprevádzalo krásne aprílové slniečko a príjemných 22°C.

Najpočetnejšou bola divízia Production s 82 strelcami, nasledoval Standard s 81 strelcami a poslednou divíziou, ktorá splnila podmienku minimálneho počtu strelcov na vyhodnotenie bol Open s 22 účastníkmi.

Pred vyhlásením výsledkov Viceprezident a Prezidentka SADS odovzdali ocenenia za Extraligu a Slovenský pohár za rok 2015. Výsledky dostupné na http://www.sads.sk/news/661

Nasledovala tombola s hodnotnými darmi od sponzorov preteku: RDA Shop, ALSA Pro-Your Relaoading Partner, Brokovnice.sk, pričom hlavnou cenou v tombole bol poukaz na nákup tovaru v hodnote 300 euro v internetovom obchode s takticko-športovým vybavením http://www.rdashop.sk/.

Range Master: Peter Kopunec
Štatisti: Peter Pavlík & Zdeněk Entl
Match Director: Hana Pribilincová & Dušan Kubica

Výsledky sú dostupné na stránke ipsc-dvc.org v sekcii pištoľové preteky- Bathory cup 2016.

Víťazom gratulujeme! Tento ročník boli pre nich odmenou dômyselne gravírované medaile s podobizňou grófky Erszebet Báthory, dizajnované (rovnako ako matchbook) dvorným grafikom RAID AND DEFENCE ACADEMY – Tiborom Kubicom.

BATHORY CUP 2016- ENGLISH

         This year, the Middle European IPSC season has started on the 3rd of April in Čachtice, with the first L3 in a region - BATHORY CUP 2016. Second edition of this match shined in a new light : from technically demanding stages with covered swingers, through moving steel targets and wooden construction to graphic design and match managment. The whole match was a result of RDA Shooting sports club teamwork.

The total of 196 shooters from 8 countries, competed in mostly all of the IPSC categories and divisions. Before the final results´ ceremony, the Vice President and the President of Slovak Asociation of Dynamic Shooting handed over the Slovak Cup 2015 and the Extraleague 2015 awards (pics below). Results are available at http://www.sads.sk/news/661

Followed by a raffle with valuable gifts from sponsors of the race: ALSA Pro - Your Relaoading Partner, Brokovnice.sk, with the main prize given by the general sponsor RDA Shop, - a voucher to purchase goods worth 300 euros in a shop with tactical and sport shooting equipment www.rdashop.sk

Congratulations to winners and what is worth mentionning: the organisation team made for this occasion interesting Erzebet Bathory medals which you can see in gallery.

Výsledky slovenských strelcov:

OPEN

3. 95,10% Ján Pavlík
5. 79,32% Ivan Barančík
10. 71,36% Miloslav Čislák

PROD

2. 97,17% Marián Fedor
3. 94,99% Andrej Hrnčiarik
5. 89,88% Michal Myšiak

PROD Lady

3. 56,67% Hana Pribilincova
5. 49,91% Zuzana Chlebovcova
6. 49,49% Miriam Kaczová

STANDARD

4. 86,24% Ondrej Pupala
7. 75,17% Martin Poliačik
10. 73,20% Jozef Mikula

STD Lady

4. 45,83% Janette Haviarová
7. 40,46% Csilla Drenková






Reprezentácia SADS
Fotogaléria
Novinky