IPSC Slovensko IPSC Slovensko IPSC Slovensko IPSC Slovensko

Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby

Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby


Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby

Slovenská Asociácia Dynamickej Streľby

Informácie z diania v SADS

13. októbra 2020

Vážení členovia a naši sympatizanti,

rád by som sa podelil o pár postrehov z diania na Slovensku a v SADS. Po dlhšej dobe sa nám podarilo pripraviť projekty Action Air a požiadať o dotáciu Ministerstvo školstva. Bolo to množstvo práce, ktoré prinieslo pozitívne výsledky. Zmluva na čerpanie dotácie pre školské projekty Action Air a spopularizovanie dynamickej streľby pre deti na školách, je schválená a podpísaná. Je to účelovo viazaná dotácia z Národného programu rozvoja športu na podpogram reštart športu po pandemií Covid 19. Vzhľadom k opatreniam pre Covid 19 sa reštart nebude konať. Takže 10 000 € nebudeme čerpať na schválené projekty. Všetky prípravy a čas môžeme tak zahodiť. Najbližšie si rád pozriem debatu ministra financií, koľko peňazí dokázal štátu ušetriť.... Sme radi, že sme ich aj my neminuli zbytočne pre pohybové aktivity deti na školách. Možno by sa stačilo zamyslieť a len predĺžiť čerpanie dotácie a nie ukončiť čerpanie do 31.12.2020.  
Mohol by som pokračovať a vyjadrovať sa k opatreniam vlády pre ,, naše športy “ a ten zbytok nepopulárnych športov, čo už nikoho nezaujíma.
Prajem Vám všetkým množstvo pozitívnej energie prekonávať problémy, ktoré musíme spoločne riešiť v rámci športových klubov.

Ing. Bystrik Zachar
Prezident SADS

Reprezentácia SADS
Fotogaléria
Novinky